להביא למודיעין עילית בשורה חדשה

"ארחות יושר" אלו שתי מילים ששוב ושוב נשמעות ברחובות העיר מודיעין עילית, ובאופן בלתי נמנע סיקרנו גם אותנו. יצאנו לבדוק מקרוב את תלמוד התורה.

לאחרונה זה ניבט ונשמע מכל פינה בעיר; תלמוד התורה החדש נמצא על סדר היום של לא מעט הורים לפעוטות בעיר ההררית, העומדים בפני בחירת המוסד החינוכי לבנם.
כמו בכל פעם שבשורה חדשה, ובפרט חינוכית, מגיעה למחוזותינו, רבים המתעניינים אך רבות גם השאלות. פגשנו את הרב יאיר גינזבורג, מנהל תלמוד התורה, כדי לקבל מענה ישיר לשאלות המעסיקות לא מעט מההורים בעיר בימים אלו, לקראת שנת הלימודים הבעל"ט.
בראש ובראשונה, נרצה להבין מה עומד בבסיס ההחלטה להקים תלמוד תורה חדש בעיר.

מה הצורך שעומד מאחורי פתיחת התלמוד תורה החדש?

"אנו חותרים להביא לעיר בשורה חדשה. מסגרת לימודית עבור הורים איכותיים ששואפים למסגרת שמורה התומכת בקו החינוכי של ביתם, ומעניקה מעטפת לימודית רחבה ומגוונת."

ומה באמת מייחד את הקו החינוכי המיוחד של תלמוד התורה?

"מה שמייחד את הפעילות אצלנו הוא הצוות המקצועי, יחד עם ההורים, העובדים בשיתוף פעולה מתמיד ומנצח.
צוות תלמוד התורה מגיע עם נכונות לספק מענה אופטימלי – תלמוד תורה המעצב את האישיות של התלמידים ומותאם לקו החינוכי של הבית. יחד עם זאת, אנו רואים בהורים שותפים מלאים לדרך. אנו מאמינים שהם לא צריכים להילחם על המקום שלהם, כי לשם כך אנחנו כאן. אנחנו קשובים לצרכיהם ורוצים לסייע, ופועלים לספק לכל תלמיד את המעטפת האופטימלית עבורו, להתפתחות ולצמיחה אישיים"

אחד הדברים שסיקרנו אותנו במיוחד בנוגע לארחות יושר, הוא האופן בו הם מחברים את עולם התוכן העשיר שע"פ הפרסומים תלמידי המקום יהנו ממנו, יחד עם השאיפה להצמיח למדנים יראי שמים. שאיפה שבאופן כה בולט מאפיינת את עבודתם.

איך אתם מחברים בין שני הדברים?

"כל דרכנו היא לשם שמים. גם כאשר אנו מקדישים את מאמצינו לפיתוח המיומנויות הכה חשובות לתלמידנו, מיומנויות לכאורה גשמיות, אנו למעשה משקיעים בפיתוח האישיות של התלמידים ובפיתוח יכולותיו האישיות. זו השקעה שתומכת בבניית היסודות החשובים לו בתהליך הצמיחה ובדרכו להיות בן תורה ירא שמים המתנהג במכובדות.
העשיה שלנו כולה נובעת מתוך ראיית עתיד התלמידים ושאיפה להעניק להם את כל הדרוש להם כבר בגיל הרך, כדי למקסם את ההצלחות שלהם בעתיד ולצייד אותם בכל הכישורים הדרושים לכך."

רבים מהורי העיר שואלים את עצמם אם כך, מהו ההבדל בין תלמוד התורה "ארחות יושר" ל"אהלי ספר", שכידוע מגיעים מאותו 'בית יוצר'?

"ארחות יושר פותח את כיתות הגן בתכנית הייחודית החדשה. אוהלי ספר הוא תלמוד תורה המונה שני אגפים: אגף חינוך רגיל ואגף כיתות מקדמות. בארחות יושר ייפתחו בשלב ראשון כיתות הגן בלבד לתלמידי החינוך הרגיל, בהן רואים כל ילד בהתאם לנתונים האישיים שלו, ומספקים לו מענה מדויק עבורו, כדי להבטיח התפתחות מיטבית וניצול מקסימלי של הכישורים האישיים שלו. בהמשך נקדם את התוכנית הזו גם עבור כל כיתות התלמוד תורה. לטובת התלמידים וההצלחה האישית של כל אחד מהם, בהווה ובעתיד."

ומיהם הרבנים שעומדים מאחורי תלמוד התורה?

ארחות יושר הינו תלמוד תורה חדש שצוות ותיק ומנוסה עומד מאחוריו. רב העיר, הרב קסלר שליט"א ורבני העיר תומכים בהקמתו. בנוסף, מלווה את עבודתנו ועדה רוחנית שמורכבת מנציגות הרבנים, נציגות הצוות ונציגות ההורים."

מה הקו החינוכי שלכם בנושאי טכנולוגיה?

"אנו חיים כיום בתוך מציאות טכנולוגית מאתגרת. מצד אחד אנו שואפים למנוע חשיפה של הילדים לתכנים לא רצויים, אך מצד שני חיי היום יום שלנו והעיסוק של ההורים לעיתים דורשים את השימוש בכלים אלו. מתוך הכרה במציאות ומתוך הרצון למנוע חשיפה לא רצויה, אנו נפנה בכל שאלה לבירור אצל הרבנים המלווים כדי למצוא את הדרך הנכונה ביותר בהתאם למקרה ולקבל החלטה לפי דעת תורה."

בשיחותינו, אחד הדברים בהם מתהדר הרב גינזבורג, הוא צוות ההוראה המשתמש בשיטות לימוד מקצועיות המקדמות קריאה באופן שלדבריו הוא "מיוחד ומאפשר לכל תלמיד לצמוח, לא משנה מהו סל הכישורים איתו הוא מגיע". הסתקרנו במיוחד לגבי האופן בו הצוות החינוכי מצליח להגיע לתלמידים באופן אישי.

כיצד הצוות עוקב אחר כל תלמיד בתהליך רכישת הקריאה?

"את תהליך הקניית הקריאה מלווה הרב ברזסקי, מאבחן דידקטי ומומחה בתחום הקניית הקריאה, וכן מכשיר מורים בכל רחבי הארץ בתחום זה. הוא מלווה את הצוות בשלב הקניית הקריאה ומקיים מעקב אישי אחר ההתקדמות של כל אחד מהתלמידים באופן אישי. הידע המקצועי והמעקב האישי מאפשרים לקדם כל תלמיד ותלמיד בשלב המשמעותי הזה של רכישת הקריאה, ובפרט כשזה נעשה באופן עקבי וסדיר, כמה פעמים בשבוע."

לסיום, תוכל להסביר מה מאפיין את הגישה החינוכית שלכם ומה מייחד אותה מתלמודי התורה המוכרים?

"אצלנו בתלמוד תורה מאמינים שלמידה חווייתית ואווירה נעימה ומחוברת הן הבסיס ההכרחי לבניית השלבים הבאים. ואכן, אנו משקיעים משאבים רבים בנושא זה. בין היתר אנו מקיימים פעילויות חווייתיות שמועברות על ידי אנשי צוות מקצועיים. לדוגמה: ביסוס תפקודים ניהוליים בהנחיית מרפאה בעיסוק, פיתוח מיומנויות חברתיות בהדרכת מאמנת חברתית ועוד.

בנוסף, מתקיימים אצלנו מפגשים שבועיים עם אנשי מקצוע, וצוות הגננות מטמיע את הדברים במשחק חופשי כמו גם בתרגול מובנה בגן ובחצר. פיתוח השיח הרגשי מאפשר לילדים להכיר את עצמם ואת התהליכים שהם חווים, מקנה כלים להתמודדות עם חוויות כאלו ואחרות ומפתח את האישיות של הילדים."

 

אין ספק שצומח בעיר משהו מיוחד. נראה שצוות תלמוד התורה פועל מתוך רצון אמיתי להצמיח תלמידים מצליחים ועושה זאת במגוון אמצעים שכל הורה שואף שילדיו יהנו מהם, אבל עד כה לא הורגלנו למצוא את כולם יחד באותו תלמוד תורה וב"עסקת חבילה" מעניינת כל כך.

אהבתם את הכתבה?

כתבו לנו!

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

1208538446043580
Israel's Electronic Travel Authorization (ETA-IL): What You Need to Know
Israel is preparing to implement its Electronic Travel Authorization (ETA-IL) system, which is set to...
לכתבה המלאה
1208538446043580
Israel’s Electronic Entry System: What You Need to Know
Israel’s Electronic Entry System: What You Need to Know Israel is preparing to launch its new Electronic...
לכתבה המלאה
3
פוחדים מהחופש הגדול?
החופש הגדול. אם זה גורם לכם לחפש אוויר בדחיפות כנראה יש לכם ילדים בגילאים הצעירים ומסתבר שהם גם מאוד...
לכתבה המלאה